مقدمه
درعصر ارتباطات, یادگیری زبان دوم, فرصتهای بسیاری برای کودکان فراهم میکند و درک بهتری از جهان اطرافشان به آنها میدهد. همچنین, یادگیری زبان انگلیسی به عنوان یکی از پرکاربردترین زبانهای جهان, اهمیت ویژهای دارد. مسیرِ پیشرفت در هر رشتهی تحصیلی, شغل یا حتی دنبال کردن علایق شخصی, با یادگیری زبان انگیسی, بسیار هموارتر است. همچنین باید در نظر داشت که کودکان بهتر از بزرگسالان زبان جدید را یاد میگیرند.
خلاصه
امروزه آموزش زبان انگلیسی, اهمیت ویژهای دارد؛ از آنجا که کودکان بسیار سریعتر زبان دوم را میآموزند, روشهای موثر آموزش زبان انگلیسی به کودکان بسیار اهمیت دارد.
آموزش زبان میتواند با روشهای مختلف و موثری صورت میگیرد, این آموزشها میتواند بر پایهی موضوعات مختلفی انجام شود که با توجه به علاقه و استعداد کودک میتوان از یک یا چند روش آن استفاده کرد. از جمله آموزش بر پایه بازی؛ آموزش صوتی و تصویر مثل کتابهای صوتی و موزیک و فیلمها, آموزش بر پایه مکالمه, و همینطور آموزش برپایه خواندن و نوشتن که هر کدام فرصتهای زیادی برای یادگیری زبان در اختیار کودک قرار میدهند.
اما در استفاده از هر کدام از این روشها باید به چند نکته توجه داشت. همواره مراقب محتواهایی که در اختیار کودک قرار داده میشود باشید, محدودیتهای زمانی از هر روشی را در نظر بگیرید و در آخر به تفاوتهای فردی هر کودک در روش آموزش توجه کنید.
روش های یادگیری زبان انگلیسی بر پایه بازی
تاثیر بازیها در یادگیری زبان چیست؟
بازی برای هر گروه سنی نشاط آور است, همینطور کودکان عاشق بازی کردن هستند؛ در نتیجه یکی از روشهای خلاقانه و مؤثر در آموزش زبان, آموزش از طریق بازی است که میتواند تجربهی یادگیری را برای زبانآموزان, در هر سنی به خصوص کودکان, جذاب و ماندگار کند. در واقع حتی میتوان گفت بهتر است کودکان درسنینی, متوجه آموزشی بودن مطالب نشوند و جنبه بازی و سرگرمی برایشان پررنگتر باشد. بازیها به عنوان ابزاری برای تقویت انواع مهارتهای زبانی, کاربرد دارند؛ از جمله مهارت شنیداری، گفتاری، خواندن و نوشتن که محیطی تعاملی برای تمرین زبان در شرایط واقعی فراهم میآورند.
یادگیری زبان از طریق بازی چه فوایدی دارد؟
تقویتِ انگیزه: بازیها میتوانند شیوهای فعال و پرنشاط باشند که با ایجاد یک محیط سرگرمکننده و رقابتی، انگیزهی زبانآموزان را برای یادگیری افزایش میدهند.
تقویت ارتباط و همکاری: همراه با بازیهای گروهی که جنبهی آموزشی دارند, میتوان فرصتهایی برای رشد همدلی , تعامل و همکاری را فراهم آورد؛ که این امر, به تقویت مهارتهای ارتباطی و ارتباط اجتماعی موثر کودک کمک میکند.
تقویت حافظه و توجه: بازیهای آموزشی, میتوانند عامل مهمی برای افزایش اندازهی سلولهای عصبی و ارتباطات سیناپسی در مغز باشند, همینطور بازیها میتوانند به تقویت حافظه و توجه کمک کنند، زیرا زبانآموزان برای برنده شدن در بازی باید به جزئیات, توجه نشان دهند.
شکل گیری تفکر خلاقانه: بازی در کودک باعث ایجاد تفکر واگرا میشود . تفکر واگرا نوعی تفکر است که با بررسی راه حلهای ممکن معمولا ایدهپردازی خلاقانه را به دنبال دارد.
انواع بازیهای زبانی
بازیهای کلامی: این بازیها از جمله بازی حدس کلمات، جملهسازی و داستانسرایی؛ به تقویت واژگان و گسترش دایره لغات و یادگیری آسانتر دستور زبان کمک میکنند.
بازیهای رایانهای و موبایلی: امروزه به دلیل استفاده فراوان از رایانه و موبایل یکی از روشهای موثر برای آموزش زبان , استفاده از اپلیکیشنهای آموزشی است که بازیهای زبانی را با تکنولوژی تلفیق میکنند. این برنامهها امکان تمرین مهارتهای مختلف زبانی را در محیطهای متنوع فراهم میکنند.
بازیهای نمایشی: در این نوع بازیهای جذاب که البته به خلاقیت نیاز دارد؛ شرکتکنندگان نقشهای مختلفی را بازی میکنند و از زبان به صورت عملی استفاده میکنند. این بازی برای پرورش مهارتهای مکالمه , دایره لغات و شنیداری بسیار موثر است.
نکات مهم آموزش بر پایه بازی چیست؟
بازی مناسب انتخاب کنید: بازیهایی انتخاب کنید که علاوه بر اینکه سرگرمکننده باشند, مناسب سن , علاقه و هوش کودک باشد و همینطور ارزش آموزشی داشته باشند.
بین بازی و یادگیری تعادل ایجاد کنید: باید مراقب بود تا بازیها در کنار جذابیت طوری برنامه ریزی شوند که از اهداف آموزشی منحرف نشوند.
نتیجهگیری:
بازیها میتوانند به عنوان اصلیترین و موثرترین ابزار در یادگیری زبان به کار روند و مهارتهای زبانی را برای زبانآموزان در هر سنی تقویت کنند. با انتخاب درست و استفادهی موثر از بازیها، میتوان تعامل، انگیزه و مهارتهای زبانی را در میان زبانآموزان افزایش داد.
روش های آموزش زبان انگلیسی به روش صوتی و تصویری
موسیقی و ترانه ها: با در نظر گرفتن این نکته که بسیاری از کودکان ارتباط کامل و خوبی با ریتم برقرار می کنند؛ آموزش از طریق ترانه و موسیقی بسیار حائز اهمیت است .
استفاده از کتابهای صوتی: استفاده از منابع صوتی آموزش زبان, می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. البته میتوان در این روش از همراهی بعضی روشهای دیگر بهره برد, تا اثربخشی این روش را بیشتر کند, مثلا تعامل و بحث بعد از شنیدن کتابهای صوتی.
ویدیوها و برنامههای تلویزیونی: آموزش از طریق محتوای ویدیویی که به زبان انگلیسی است؛ میتواند درک شنیداری و دیداری کودکان را تقویت کند. در این روش باید در نظر داشت که فیلمها باید مورد علاقه کودک باشند و محتوای مناسبی برای کودک داشته باشد.
1- استفاده از موسیقی و ترانهها:
آموزش از طریق ترانهها: گوش کردن به ترانهها فعالیتی لذت بخش برای افراد است , فراگیری زبان انگلیسی از طریق گوش کردن به ترانهها نیز میتواند برای کودکان مفرح باشد. این فعالیت میتواند به آموزش واژگان، دستور زبان و تلفظ کمک کنند.
خواندن و نوشتن ترانه: در این روش به کودکان کمک میکنیم تا ترانههای ساده را بخوانند و سپس تلاش کنند خودشان ترانهای بنویسند.
تأثیر موسیقی و ترانهها در یادگیری زبان برای کودکان چیست؟
یادگیری زبان از طریق موسیقی و ترانهها یکی از روشهای جذاب و مؤثری است که میتواند به کودکان کمک کند تا مهارتهای زبانی خود را در محیطی شاد و سرگرمکننده تقویت کنند. موسیقی به دلیل تأثیر عمیق بر حافظه و احساسات، میتواند ابزاری قدرتمند در فرآیند یادگیری زبان باشد. در این قسمت، به بررسی چگونگی استفاده از موسیقی و ترانهها در آموزش زبان به کودکان میپردازیم و تأثیر آن بر فرآیند یادگیری را تحلیل میکنیم.
آیا تئوریها از یادگیری زبان توسط موسیقی پشتیبانی میکنند؟
دو نظریه از این تئوری پشتیبانی میکنند یکی نظریه چند رسانه ای که طبق این نظریه با دریافت اطلاعات از طریق چندین حس به صورت همزمان یادگیری بهتر اتفاق می افتد و ترانهها با ترکیب کلمات و ریتم این امکان را ایجاد میکنند.
دومین نظریه هم نظریه پردازش دوگانه است که طبق این نظریه انسانها می توانند چند نوع اطلاعات را به طور همزمان پردازش کنند ؛ ترانه ها نیز با ترکیب کلمات و موسیقی که بخش های شنیداری و احساسی را تقویت میکنند از این امکان بهره میبرند.
استفاده از موسیقی و ترانهها در یادگیری زبان چه مزایایی دارد؟
تقویت تلفظ و فراز و فرود کلمات: یکی از راههای تمرین تلفظ و فراز و فرودهای کلمات در زبان جدید در کودکان گوش کردن به ترانههاست .
افزایش انگیزه: موسیقی به دلیل لذتبخش کردن آموزش میتواند انگیزه آموزش را برای یادگیرندگان تقویت کند.
بهبود حافظه: در به خاطر سپردن واژگان و عبارات جدید ملودیها و ریتمهای موسیقی میتوانند بسیار اثربخش باشند . در کل ملودیها و ریتمهای موسیقی, به تقویت توانایی حافظه کمک میکنند.
تعامل فرهنگی: کودکان ازطریق ترانه ها فرصت بسیار مناسبی برای تعامل فرهنگی به دست میآورند, چون ترانهها اغلب عناصر فرهنگی زبان مورد نظر را دارند.
چگونه میتوان از موسیقی و ترانهها برای آموزش زبان استفاده کرد؟
ترانههایی مناسبِ سن و سطح زبانی کودکان انتخاب کنید: انتخاب ترانههایی با واژههای ساده و ملودیهای گیرا, میتواند برای کودکان مفید باشد. انتخاب و بررسیِ همراه با کودک و بحث و تبادل نظر هم میتواند اثرگذار باشد.
محتوای ترانهها را تجزیه و تحلیل کنید: بهتر است بعد از گوش کردن به ترانهها معانی کلمات و عبارت های ترانه را مورد بحث و تجزیه قرار داد و در مورد چگونگی استفاده از آنها در زندگی روزمره بحث و تبادل نظر کرد.
فعالیتهایی تعاملی ایجاد کنید: فعالیتهایی مثل خواندن دستهجمعی ترانهها، بازیهای حافظه با استفاده از کلماتِ ترانه، و نوشتن ترانههای جدید توسط کودکان بسیار موثر است.
نکات مهم این روش چیست؟
ترانههایی مناسب انتخاب کنید: باید در انتخاب دقیق ترانهها دقت کرد؛ چون ممکن است بعضی از ترانهها, حاوی کلمات یا مفاهیم نامناسب برای سن و فرهنگ درون خانواده شما باشد .
تفاوتهای فرهنگی را در نظر داشته باشید: برخی مسائل فرهنگی در بعضی از ترانهها, ممکن است برای کودکان قابل فهم نباشد. ارائه زمینه فرهنگی مناسب و توضیح این مسائل میتواند مفید باشد.
2- استفاده از کتابهای صوتی
در دنیای مدرن، کتابهای صوتی, مطابق سلیقهها و نیازهای متفاوت به فراوانی در دسترس است. به همین دلیل این روش به عنوان ابزاری مهم و مؤثر در ترویج عادات خواندن و یادگیری زبان در میان کودکان شناخته شده است. استفاده از کتاب های صوتی, ترکیبی از مهارتهای شنیداری و زبانی است، این روش میتواند در تقویت مهارتهای زبانی کودکان، به ویژه در یادگیری زبان انگلیسی، نقش بسزایی داشته باشد.
استفاده از کتابهای صوتی چه مزایایی دارد؟
گسترش دایره واژگان: داستانها همیشه حاوی کلمات , عبارات و اصطلاحات جدیدی هستند؛ از این طریق دایره واژگان کودک نیز افزایش مییابد .
بهبود مهارتهای شنیداری: با دقت گوش کردن و دریافت اطلاعات از طریق شنیدن, از فواید آموزش از طریق کتابهای صوتی است؛ که به تقویت قدرت شنیداری کودکان کمک میکند.
تقویت تلفظ و فراز فرود صدا : در داستانهای گویای باکیفیت, گویندگانِ با تجربه, به طور غیر مستقیم طرز تلفظ کلمات را به کودکان آموزش میدهند.
چطور کتابهای صوتی مناسب انتخاب کنیم؟
سن و سطح زبانی کودک را در نظر بگیرید: انتخاب کتابهای صوتی, باید هوشمندانه با توجه به سن و سطح درک زبانی و بازخورد کودک باشد تا بتواند محتوا را به خوبی درک کند.
موضوعات جذاب و متنوع را انتخاب کنید: کتابهای دارای موضوعات جذاب و متنوع با توجه به علایق کودک میتواند توجه کودکان را بهتر جلب کند و موجب افزایش علاقه آنها به شنیدن و یادگیری شود. در استفاده از هر یک از روشهای آموزش باید شناخت کافی از شخصیت, محدودیتها و تواناییهای زبان آموز داشت.
چطور از کتاب های صوتی در آموزش زبان استفاده کنیم؟
با فعالیتهای دیگر همراه شود: انجام فعالیتهایی مانند نقاشی یا ساخت و ساز, در کنار استفاده از کتاب های صوتی, میتواند تجربهی یادگیری را توسعه دهد و حتی موجب تمرکز بیشتر شود.
بعد از شنیدن, بحث و تبادل نظر کنید: فعالیتی بسیار موثر پس از شنیدن داستان صوتی پرسیدن سوالات مرتبط با داستان, از کودکان است؛ این کار آنها را تشویق به بیان نظرات و خلاصه کردن داستانها میکند و در تقویت مهارتهای زبانی آنها بسیار موثر است.
نکات مهم این روش چیست؟
کمبود ارتباط بصری: کتابهای صوتی فاقد عنصر بصری هستند، این نکته را میتوان به عنوان یک نکته مثبت برای کودکانی که هوش شنیداری بالایی دارند در نظر گرفت؛ اما برای سایر کودکان میتوان این کمبود را با همراه کردن کتابهای صوتی با کتابهای تصویری جبران کرد.
انتخاب گویندگان مناسب: در استفاده از کتاب های صوتی برای آموزش نکتهای مهم انتخاب کتابهای صوتی با گویندگانی است که که صدای روشن و واضح دارند و به زبانی ساده صحبت میکنند، در این صورت میتوان به تاثیر این کتاب ها تکیه کرد .
3- استفاده از ویدئو و انیمیشن
در عصر دیجیتال، نقش مهم ویدئوها و انیمیشنها در آموزش و پرورش کودکان, بر کسی پوشیده نیست. ویدیوهای آموزشی, ابزار مهمی برای ارائه محتوا در بسیاری از کلاسهاست . با استفاده از ویدیوهای آموزشی مشارکت کودک و یادگیری فعال افزایش مییابد . ویدئو ابزاری قدرتمند برای آموزش و یادگیری است. ویدئوها راهی برای زبان آموزان فراهم میکنند, تا اطلاعات را به صورت پویاتر و جذابتر از مطالب بر پایه متن, به صورت سنتی ببینند و بشنوند. آنها همچنین میتوانند به یادگیرندگان کمک کنند تا اطلاعات را به طور موثرتری حفظ کنند.
این ابزارهای بصری نه تنها توجه کودکان را به خود جلب میکنند, بلکه میتوانند در یادگیری زبانهای جدید، به ویژه زبان انگلیسی، بسیار مؤثر باشند. این ادامه به بررسی چگونگی استفاده از ویدئو و انیمیشن در فرآیند یادگیری زبان, مزایا و چالش های آن میپردازیم و تأثیر آنها بر کودکان را شرح میدهیم..
استفاده از ویدئو و انیمیشن چه مزایایی دارد؟
فرصتی برای یادگیری جذاب و مفرح فراهم می کند: انیمیشنها با استفاده از شخصیتهای دوستداشتنی و داستانهای هیجانانگیز، محیطی سرگرمکننده برای یادگیری فراهم میآورند. ویدیوها همچنین می توانند اطلاعات پیچیده را به طور موثرتری نسبت به متن منتقل کنند، زیرا امکان نمایش تصویری را فراهم می کنند و می توانند لحن و احساسات را بهتر به تصویر بکشند.
باعث بهبود مهارتهای شنیداری و دیداری می شود: ویدئوها و انیمیشنها به علت جذابیت های بصری و شنیداری به کودکان این امکان را میدهند که همزمان مهارتهای شنیداری و دیداری خود را تقویت کنند. این امر به درک بهتر و عمیقتر مفاهیم زبانی کمک میکند.
تقویت تلفظ و فراز-فرود صدا: با دیدن ویدیوهای مناسب؛ آموزش به صورت ناخودآگاه در کودکان اتفاق می افتد؛ به این صورت که کودکان از تلفظ صحیح کلمات و فراز –فرود کلمات تقلید کرده که به یادگیری آنها کمک میکند.
چطور ویدئو و انیمیشن مناسب انتخاب کنیم؟
سن و سطح زبانی کودک را در نظر بگیرید: انتخاب محتوای ویدئویی غلط, میتواند تاثیر منفی در آموزش کودک داشته باشد؛ پس باید در نظر بگیریم که ویدیوها باید متناسب با سن و سطح درک زبانی کودک باشد چون برخی ویدیوها با پیچیدگیهای زبانی ممکن است کودک را دچار سردرگمی کنند.
محتواها آموزشی و سرگرمکننده باشند: باید توجه داشت که ویدئوها و انیمیشنها علاوه بر جذابیت، دارای محتوای آموزشی قوی هم باشند و از استفاده از ویدیوهایی با محتوای آموزشی غلط به شدت پرهیز کنیم.
چطور از ویدئو و انیمیشن در آموزش زبان استفاده کنیم؟
تکرار و مرور مفید است: با تماشای چندبارهی ویدئوها میتوان به تثبیت مفاهیم و واژگان کمک کرد. اصولا برای درک عمیقتر مفاهیم زبانی بهتر است کودک یک ویدئو را به صورت تکراری تماشا کند.
پس از تماشا, بحث و تبادل نظر کنید: برای عمیق کردن فرآیند آموزش میتوان پس از نمایش فیلم فعالیتهایی تعاملی ایجاد کرد؛ مثل نقش آفرینی به این صورت که هر کدام نقشی از شخصیت های فیلم را بازی کنند یا فعالیت هایی مثل صحبت درباره فیلم و عملکرد شخصیتها بر اساس محتوای فیلم انجام بگیرد.
نکات مهم این روش چیست؟
محدودیتهای زمانی تماشا را در نظر بگیرید: درآموزش با انیمیشن و ویدیوها باید این نکته را در نظر داشت که کودکان باید به صورت محدود و زمان بندی شده در معرض ویدیوها و انیمیشن ها قرار بگیرند, پس باید مراقب بود که زمان تماشای ویدئو برای کودکان به گونهای تنظیم شود که از افراط و تأثیرات منفی بر سلامتی جلوگیری شود.
در انتخاب محتوای مناسب دقت کنید: در انتخاب ویدیوها و انیمیشنها برای آموزش زبان؛ والدین و معلمان باید به محتوای آنها دقت کنند و محتوای آموزشی مناسب و ویدیوهایی بدون محتوای نامناسب انتخاب کنند.
روشهای یادگیری زبان انگلیسی بر پایه مکالمه
گروههای بازی و یادگیری: در این روش, آموزش از طریق تشکیل گروههایی است که کودکان در آن به صورت گروهی و با نظارت مربی، به تمرین مکالمهی زبان انگلیسی میپردازند.
ارتباط با بومیزبانان: فراهم آوردن فرصتهایی برای کودکان که بتوانند با افراد بومیزبان انگلیسی در تعامل باشند میتواند بسیار مفید باشد ، این امکان را میتوان از طریق برنامههای مکالمه آنلاین برای کودکان فراهم کرد.
تعامل با بومیزبانان در یادگیری زبان برای کودکان چه تاثیری دارد؟
یکی از مؤثرترین روشهای آموزش زبان, یادگیری زبان از طریق تعامل مستقیم با بومیزبانان است. این کار به زبان آموزان امکان می دهد تا زبان مقصد را خود به خود یاد بگیرند و مهارتهای شنیداری، گفتاری و خواندن خود را افزایش دهند. تعامل با بومیانِ یک زبان, به زبانآموزان کمک میکند تا مهارتهای شنیداری خود را با قرار دادن آنها در معرض لهجهها، سرعت گفتار و استفاده غیررسمی زبان که ممکن است در موقعیتهای زندگی واقعی با آنها مواجه شوند، بهبود بخشند.
این روش میتواند, برای کودکان فرصتهای گستردهای برای تقویت مهارتهای زبانی، فرهنگی و اجتماعی فراهم آورد. در ادامه، به بررسی فواید و چالشهای تعامل با بومیزبانان و راهکارهای بهرهگیری از این روش در یادگیری زبان برای کودکان میپردازیم.
فواید ارتباط مستقیم با بومیزبانان
آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم: یک راه موثر برای درک عمیقتر از زبان و ایجاد فرصتی برای آشنایی با رسوم و فرهنگ و سبک زندگی مردم در کودکان این است که آنها را در مواجهه با بومی زبانان قرار دهیم.
بهبود مهارتهای شنیداری و گفتاری: ارتباط مستقیم با بومیزبانان به کودکان کمک میکند تا با نحوه صحیح تلفظ واژهها و عبارات آشنا شوند و مهارتهای شنیداری و گفتاری خود را بهبود دهند.
افزایش اعتماد به نفس: راهی برای ایجاد اعتماد به نفس در استفاده از زبان جدید, ارتباط کودک با بومی زبانان است که باعث میشود در برقراری ارتباط بیشتر هم احساس راحتی بیشتری کنند.
محیطی غنی برای شنیدن و صحبت کردن: کودکان, با این روش در محیطی غنی قرار میگیرند که همزمان باعث رشد مهارتهای زبانی آنها میشود .
روشهای تعامل مؤثر
شرکت در برنامههای تبادل زبانی: گاهی توسط مدارس، کتابخانهها یا سازمانهای فرهنگی برنامه های تبادل زبانی ارائه میشود، شرکت در این برنامهها میتواند فرصتهایی برای تعامل با بومیزبانان فراهم کند.
استفاده از فناوریهای به روز: یک گزینه مناسب استفاده از اپلیکیشنهای آموزشی و برنامههایی است که امکان مکالمه با بومیزبانان را فراهم میکند.
نکات مهم این روش چیست؟
محدودیتهای جغرافیایی و دسترسی وجود دارد: البته در بسیاری موارد دسترسی به بومیزبانان راحت نیست. میتوان با استفاده از فناوریهای ارتباطی مانند تماسهای ویدئویی و برنامههای تبادل زبان میتواند این محدودیتها را تا حدی برطرف کرد .
وجود تفاوتهای فرهنگی: آموزش فرهنگی پیش از شروع و در حین ارتباط میتواند به کودکان کمک کند تا با تفاوتهای فرهنگی موجود بهتر کنار بیایند؛ چون تفاوتهای فرهنگی ممکن است موجب سوءتفاهم شود.
روشهایی بر پایه خواندن و نوشتن
کتابهای تصویری: آموزش با کتابهای داستانی و آموزشی با تصاویر جذاب,که زبانی ساده و روان دارند میتواند بسیار موثر باشد, در این روش کلمات و جملات انگلیسی به کودکان آموزش داده میشود.
خواندن داستانها و شعرها: خواندن داستانها و شعرهای ساده به زبان انگلیسی, میتواند درک زبانی کودکان را افزایش دهد. داستانها, یکی از مفیدترین ابزارها برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان هستند. آنها نه تنها به مهارت های شنیداری و خواندن کمک می کنند، بلکه می توانند به پیشرفت مهارتهای گفتاری و نوشتاری هم کمک کنند. همچنین داستانها باعث می شوند اطلاعات راحتتر به خاطر سپرده شوند، زیرا ما را درگیر اعمال شخصیتها میکنند. با انجام این کار، داستانها به معناسازی فعال کمک می کنند. زبان آموزان می توانند از داستان سرایی بهره ببرند زیرا داستانها به آنها کمک میکند تا توانایی درک زبان گفتاری و مشارکت در مهارت های تفکر را افزایش دهند.
نوشتن داستانهای کوتاه: میتوان به کودکان برای نوشتن داستانها و توصیف تجربیات شخصیشان به زبان انگلیسی کمک کرد؛ که این امر می تواند کمک زیادی به یادگیری زبان کند.
نتیجهگیری و ذکر دو نکته مهم
یادگیری زبان انگلیسی در سنین پایین میتواند به کودکان کمک کند تا در آینده به فرصتهای بیشتری دست یابند. استفاده از روشهای متنوع و تعاملی میتواند این فرآیند را جذابتر و مؤثرتر کند. با توجه به تفاوتهای فردی بین کودکان، ترکیبی از این روشها میتواند بهترین نتیجه را به همراه داشته باشد. باید با با خنده و سرگرمی کودکان را تشویق به یادگیری کرد , سختگیری ممنوع است , همواره به خاطر داشته باشید کودکان هم زود یاد میگیرند و هم زود خسته و زده می شوند.
دو نکته مهم
نخست باید این نکته را در نظر داشت که, در به کار بردن هر یک از این روشها باید خلقوخوی کودک را در نظر گرفت برای مثال کودکی که هوش موسیقیایی قوی داشته باشد را میتوان با محوریت موسیقی آموزش داد, کودکی که هوش بدنی یا هوش تصویری یا کلامی قویتری دارد را با توجه به هوش غالبش آموزش داد, در واقع برای زبان آموزی باید خلاقیت داشت.
دو اینکه در این مقاله پیوسته این موضوع در نظر گرفته شده که مهمترین شغل کودک بازی کردن است و آموزش در درجه دوم اهمیت قرار دارد؛ به همین دلیل روش موثرتر آموزش همراه با بازیست. در واقع کودکان ابتدا باید از یادگیری زبان لذت ببرند که این کار با بازیهای آموزشی و روشهای خلاقانه امکان پذیر است .
در قسمت پایانی تعداد قابل توجهی ترانه , ویدیو , اپلیکیشن بر اساس سن کودک معرفی شده است این موارد به گونه ای انتخاب شدهاند که برای کودکان علاوه بر داشتن جنبه آموزشی سرگرم کننده و جذاب نیز باشد. باید همواره در نظر داشته باشیم, که برای آموزش به کودکان باید خلاقیت داشت, بازی و سرگرمی را اولویت قرار داد؛ میتوان از هنر بهره گرفت, باید از بچه ها شناخت کافی داشت, کودکان را درگیر نمره نکرد, مدام آنها را تصحیح نکرد و برنامهی درسی معین و فکر شده ای برای آموزش داشت.