مقدمه
پاییز فصل زیبایی است. برگها روی درختها تغییر رنگ میدهند و کم کم میریزند ؛ روزهای گرم تابستان به روزهای خنک تبدیل میشوند. پاییز فصل کار و بازی در بیرون و لذت بردن از طبیعت است؛ فصلی با چاشنی کدو تبل و عطر نارنگی؛ فصل شروع درس و مشق و مدرسه و....... با این حال، مانند سایر فصول، بیماری های خاصی در پاییز پدیدار میشود. سرماخوردگی, آنفولانزا ,برونشت, افسردگی فصلی, و.....از جمله این بیماریها هستند. در این مقاله به انواع بیماریهای شایع در پاییز میپردازیم و نحوه پیشگیری, درمانهای خانگی و زمان مراجعه به پزشک را نیز بیان میکنیم.
خلاصه
فصل پاییز علاوه بر زیباییهایی که دارد؛ فصل بیماریها نیز هست. هوای سرد و خشک باعث میشود ویروسهای معلق در هوا، مانند ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا، راحتتر پخش شوند .آلرژی، آنفولانزا، سرماخوردگی و سایر بیماری ها در طول ماه های پاییز شایع هستند. همچنین عملکرد سیستم ایمنی در طول ماههای پاییز به دلیل کاهش دما، افزایش باران, رطوبت و کمبود ویتامین D کاهش می یابد. به طور مثال, سرماخوردگی معمولی که نوعی عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است که توسط رینوویروسها ایجاد میشود، در پاییز بیشتر از بهار یا تابستان شایع است. همچنین آلرژیهای پاییزی و بیماریهای تنفسی می توانند علائم آسم را تشدید کنند. آسم آلرژیک یا آسم خشک به ویژه با تغییرات در فصل پاییز بدتر می شود. آلرژی ها و بیماری های پاییزی میتوانند فصل زیبایی و تفریح در فضای باز را به فصل بدی از بیماری تبدیل کنند. مردم باید هنگام لذت بردن از آن مراقب باشند. راهکارهای سادهای مثل شستن مرتب دستها و تقویت سیستم ایمنی؛ عدم شرکت در تجمعها, میتواند از راهکارهای پیشگیری از این بیماریها باشد.
1- سرماخوردگی
با پایان تابستان و آغاز پاییز هوا سردتر می شود و شما را در معرض ابتلا به ویروس های سرماخوردگی یا آنفولانزا قرار می دهد. بیشتر بزرگسالان سالانه دو تا چهار بار سرماخوردگی میگیرند، در حالی که کودکان خردسال اغلب شش تا هشت بار دچار سرماخوردگی میشوند. بسیاری از ویروس ها دارای پوشش ژل مانندی هستند که از چربیها و روغن هایی به نام لیپید تشکیل شده است. در هوای سرد، این پوشش لیپیدی سخت می شود و از ویروس محافظت میکند و به آن اجازه می دهد مدت بیشتری در هوا زنده بماند و راحت تر پخش شود. بدتر از آن، هوای سرد می تواند مجاری بینی را خشک کند و سینوس ها را در برابر عفونت, آسیب پذیر کند. سرماخوردگی مشابه آنفولانزا پخش می شود، اما هیچ واکسنی برای آن وجود ندارد. خوشبختانه، علائم سرماخوردگی عموماً بسیار کمتر از علائم آنفولانزا هستند.
علائم سرماخوردگی می تواند شامل:
گرفتگی بینی
آبریزش بینی
سرفه
گلودرد
سردرد خفیف
بدن درد
خستگی عمومی و افزایش دمای بدن باشد
پیشگیری از سرماخوردگی
البته، شما همیشه نمی توانید از سرماخوردگی جلوگیری کنید؛ به خصوص زمانی که با بچه های کوچکی زندگی می کنید که می خواهند بعد از دست زدن به هر چیز دیگری صورت شما را با دست های کثیف و چسبناک لمس کنند. یا زمانی که شخصی در محل کار یا مدرسه تصمیم گرفته به جای ماندن در خانه "سرماخوردگی خود را تحمل کند". با این حال، شما می توانید فاصله خود را با افرادی که علائم سرماخوردگی دارند حفظ کنید.
دست های خود را به خوبی با آب و صابون بشویید.
از دست زدن به صورت و دهان خودداری کنید.
سیستم ایمنی خود را قوی نگهدارید ( خوب بخورید، بخوابید، استرس را کاهش دهید)
به محض اینکه اولین علائم بیماری را احساس کردید، استراحت و نوشیدن مایعات را افزایش دهید.
درمان خانگی سرماخوردگی
از آنجایی که سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است، استراحت و مصرف مایعات بهترین دارو است. با این حال، داروهای مسکن بدون نسخه نیز ممکن است به شما یا عزیزانتان کمک کند تا علائم ناخوشایند، به ویژه گلودرد، سردرد، و بدن درد خفیف را مدیریت کنید.
2- آنفولانزا
شایع ترین بیماری پاییزی آنفولانزای فصلی است. آنفولانزا یک عفونت ویروسی بسیار مسری در دستگاه تنفسی است که می تواند باعث بیماری شدید و عوارض خطرناک (از جمله ذات الریه) شود. این بیماری میتواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. آنفولانزا معمولاً با تنفس قطرات ناشی از سرفه و عطسه حاوی ویروس منتقل می شود. آنفولانزا میتواند در هر زمانی از سال در گردش باشد، اما ویروسها در هوای سردتر و خشکتر که در فصلهای پاییز و زمستان تجربه میکنیم، رشد میکنند. در واقع شایع ترین بیماری پاییزی آنفولانزای فصلی است. عملکرد سیستم ایمنی در طول ماههای پاییز به دلیل کاهش دما، افزایش باران و رطوبت و کمبود ویتامین D کاهش می یابد. این امر حساسیت ما را به ویروس آنفولانزا افزایش می دهد. آنفولانزا به راحتی از طریق سرفه، عطسه و حتی صحبت کردن بین افراد منتقل می شود. ویروس آنفولانزا میتواند روی یک سطح زنده بماند و به هر کسی که آن را لمس کند نیز منتقل شود. واکسن آنفولانزا معمولاً در پاییز و زمستان در دسترس است و بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس آنفولانزا است.
علائم آنفولانزا
علائم آنفولانزا می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و اغلب به سرعت ظاهر می شود. علائم آنفولانزا عبارتند از:
تب یا لرز
دردهای عضلانی و خستگی بدن
سردرد
سرفه
گلو درد
آبریزش یا گرفتگی بینی
استفراغ یا اسهال (در کودکان شایع تر از بزرگسالان(
خستگی شدید و عفونت طولانی مدت
این دو عفونت ویروسی ( سرماخوردگی و آنفولانزا ) علائم مختلفی دارند؛ با این حال، آنفولانزا برای اکثر افراد، به ویژه آنهایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بسیار شدیدتر است.
شستن مکرر دست ها می تواند به جلوگیری از گسترش عفونت کمک کند.
چه مدت مبتلا به آنفولانزا هستیم؟
به طور کلی، بزرگسالان مبتلا به آنفولانزا در سه تا چهار روز اول پس از شروع علائم، بیشتر ناقل هستند. با این حال، آنفولانزا میتواند از یک روز قبل از بروز علائم سرایت کند و یک فرد بالغ می تواند تا پنج تا هفت روز ناقل باقی بماند. کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ممکن است بیش از هفت روز ناقل باقی بمانند.
چگونه از آنفولانزا پیشگیری کنیم؟
بهترین راه برای محافظت از خود و خانواده خود در برابر آنفولانزا این است که هر سال واکسن آنفولانزا بزنید. واکسن آنفولانزا می تواند بیماری های مرتبط با آنفولانزا را کاهش دهد و خطر عوارض جدی آنفولانزا را کاهش دهد. در مورد زمان و نحوه دریافت واکسن آنفولانزا با داروخانه محلی خود صحبت کنید. علاوه بر واکسیناسیون، فاصله خود را با کسانی که علائم آنفولانزا را نشان می دهند حفظ کنید. دست های خود را مرتب بشویید و از دست زدن به صورت یا دهان خودداری کنید. همچنین، سطوح با لمس بالا و وسایل الکترونیکی را تمیز نگه دارید.
چگونه از شیوع آنفولانزا جلوگیری کنیم؟
اگر به آنفولانزا مبتلا شدید، حتماً عطسه و سرفه خود را بپوشانید و از تماس با دیگران بپرهیزید - به خصوص افرادی که مسن، باردار یا دارای نقص ایمنی هستند.
همچنین باید مراقبت بیشتری برای کاهش تماس با کودکان زیر پنج سال انجام شود.
علاوه بر این، دستان خود را تمیز نگه دارید و اگر مجبورید در هنگام بیماری از خانه خارج شوید، از ماسک استفاده کنید.
چگونه آنفولانزا را در خانه درمان کنیم؟
در حالی که آنفولانزا میتواند منجر به بیماریهای دیگر، بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ شود، اغلب بدون درمان برطرف میشود. بنابراین، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید. آب بنوشید، غذای مقوی بخورید، استراحت کنید و بهداشت را رعایت کنید. داروساز محلی شما می تواند آنتی هیستامین ها و سرکوب کننده های سرفه را پیشنهاد کند که ممکن است به کاهش علائم آنفولانزا کمک کند. با این حال، اگر علائم شما شدید شد، با پزشک خود صحبت کنید یا به دنبال مراقبت های اورژانسی باشید.
چه زمانی باید به کلینیک درمانی مراجعه کرد؟
اکثر موارد سرماخوردگی و آنفولانزا را می توان به راحتی در خانه با استراحت زیاد، مایعات و داروهای بدون نسخه درمان کرد. با این حال، باید برای تشخیص مراجعه کنید اگر: شما در تنفس مشکل دارید, تجربه درد قفسه سینه تب بالا دارید, یا علائم شما پس از چند روز بدتر می شود.
درمانگاهها و مراکز درمانی آزمایش های سریع آنفولانزا، داروهای ضد ویروسی تجویزی و درمان پزشکی را برای کاهش علائم تجویز میکنند. برخی از مراکز به افراد حساس, واکسن آنفولانزا ارائه می دهند تا خطر موارد شدید در آنها کاهش یابد.
3- آلرژی فصلی
همراه با افزایش ویروس در پاییز، این فصل شروع فصل آلرژی نیز هست. آلرژی به برخی گردهها ممکن است از پاییز شروع شود و تا پایان فصل ادامه یابد. ممکن است در پاییز با سایر آلرژنهای رایج تماس پیدا کنید، مانند اسپورهای کپک ناشی از برگهای مرطوب و کنههای گرد و غبار.
علائم آلرژی فصلی
علائم آلرژی فصلی شامل موارد زیر است:
عطسه
خارش چشم و آبریزش از چشم
گلو درد یا خارش
خستگی
آبریزش بینی احتقان بینی
سرفه
راه های کاهش آلرژی پاییزی
مراقب پیش بینی گرده و پیش بینی کیفیت هوا در شهر خود باشید.
پنجره های خود را در فصل اوج گرده پاشی ببندید.
قبل از استفاده از گرما، فیلترهای تهویه مطبوع خود را تمیز یا تعویض کنید.
بعد از گذراندن وقت در خارج از خانه دوش بگیرید (گرده ها سبک هستند و می توانند مسافت های زیادی را طی کنند)
سطوح خانه و ماشین خود را تمیز نگه دارید.
نحوه درمان آلرژی در خانه
با داروساز نزدیک خود در مورد نحوه درمان آلرژی در خانه با اسپری های بینی مقرون به صرفه، آنتی هیستامین ها، ضد احتقان ها و قطره های چشمی صحبت کنید. به احتمال زیاد، داروساز شما می تواند یک داروی کم هزینه و بدون نسخه را برای تسکین آلرژی به شما پیشنهاد دهد. با این حال، اگر وضعیت شما پس از مصرف دارو بهبود نیافت یا اگر به مرور زمان بدتر شد، به پزشک متخصص مراجعه کنید.
چه زمانی باید به کلینیک درمانی مراجعه کرد؟
علائم آلرژی خفیف تا متوسط را می توان با آنتی هیستامین ها، ضد احتقان ها یا اسپری های بینی کنترل کرد. با این حال، اگر یک حمله آلرژی جدی با این علائم دارید، به یک کلینیک درمانی در نزدیکی خود مراجعه کنید. شروع به خس خس کردن میکنید, تجربه تنگی نفس و ظاهر شدن بثورات.
مراقبان سلامتی داروهایی مانند داروهای استنشاقی یا کورتیکواستروئیدها را برای مدیریت علائم شما تجویز میکنند.
4- عفونت سینوسی
عفونت سینوسی یا سینوزیت ؛ التهاب و انسداد سینوس هاست. معمولاً به دلیل قرار گرفتن در معرض ویروس های سرماخوردگی یا آلرژن های فصلی رخ می دهد که با علائمی شبیه سرماخوردگی ظاهر می شود. عفونت سینوسی نیاز به درمان فوری دارد تا از پیشرفت آن به عوارض شدید جلوگیری شود. علائم عفونت سینوسی می تواند شامل گرفتگی بینی، درد یا فشار صورت، ترشح غلیظ بینی و کاهش حس بویایی باشد.
درمانهای خانگی عفونت سینوسی
یک کمپرس گرم روی بینی و پیشانی بگذارید تا فشار سینوسی کاهش یابد.
از اسپری بینی ضد احتقان استفاده کنید.
بخور گرم یا تنفس بخار از یک کاسه آب گرم یا دوش گرم میتواند موثر باشد.
استراحت کافی داشته باشید.
مایعات فراوان بنوشید.
مصرف مسکن های بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن (به کودکان زیر 16 سال آسپرین ندهید)
از داروهای ضد احتقان بینی یا آب نمک استفاده کنید – این داروها نباید بیش از یک هفته استفاده شوند، زیرا ممکن است اوضاع را بدتر کند.
چه زمانی جهت درمان عفونت سینوسی به کلینیک درمانی مراجعه کرد؟
اگر علائم سینوزیت را برای بیش از 10 روز دارید، برای تشخیص و درمان به یک مراقب سلامت مراجعه کنید. از تسریع علائم در هفته اول آگاه باشید. اگر متوجه درد و تورم در صورت و پیشانی خود شدید، نشانه گسترش عفونت است. شما نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارید. پزشکان ممکن است در صورت لزوم عفونت را با آنتی بیوتیک درمان کنند.
5- گلودرد
استرپتوکوکی یک عفونت باکتریایی شایع در پاییز و زمستان به خصوص در میان کودکان است. برخلاف گلودرد معمولی، گلودرد استرپتوکوکی ممکن است به طور ناگهانی ایجاد شود و نیاز به درمان با آنتی بیوتیک داشته باشد. علائم گلودرد استرپتوکوکی میتواند شامل ایجاد ناگهانی گلودرد، مشکل در بلع، لوزههای قرمز و متورم، لکههای سفید روی گلو، تب و تورم غدد لنفاوی باشد. مهدکودکها و مدارس اغلب باکتریها را جمعآوری میکنند و به خانهها برمیگردانند و در آنجا به بقیه اعضای خانواده سرایت میدهند.
چه زمانی باید به کلینیک درمانی مراجعه کرد؟
اگر این موارد را تجربه کردید به یک کلینیک درمانی بروید: گلودرد همراه با تب, وجود آبریزش بینی و لکه های سفید روی لوزه ها, غدد لنفاوی متورم در گردن. کلینیک های درمانی, آزمایش و تشخیص سریع گلودرد استرپتوکوکی را انجام میدهند. پزشک, شما را با آنتی بیوتیک درمان میکند - مطمئن شوید که کل دوره را مصرف کرده اید.
6- برونشیت
این وضعیت از التهاب لوله های برونش در ریه های شما ناشی می شود. معمولاً به عنوان عارضه عفونت ریه مربوط به سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر عفونت های تنفسی رخ می دهد. مشخصه برونشیت سرفه طولانی مدت است. بهبودی برای افراد غیرسیگاری ممکن است یک یا دو روز طول بکشد، اما بازگشت سلامت افراد سیگاری ممکن است هفته ها طول بکشد. علائم برونشیت میتواند شامل موارد زیر باشد: سرفه های مداوم , تولید مخاط ,خستگی ,تنگی نفس, ناراحتی قفسه سینه.
چه زمانی باید به کلینیک درمانی مراجعه کرد؟
اگر سرفه شما بیش از سه هفته طول کشید، خون سرفه می کنید یا مشکل تنفسی دارید، به یک کلینیک درمانی مراجعه کنید. برونشیت گاهی اوقات می تواند باعث ذات الریه شود و ارزیابی و درمان مناسب برای بهبودی سریع حیاتی است.
7- درد آرتریت
در طول ماه های سردتر، تغییرات فشار هوا می تواند باعث انبساط و انقباض عضلات، تاندون ها و استخوان ها شود. کاهش ناگهانی دما می تواند باعث درد و سفتی در مفاصل آسیب دیده شود. هوای سردتر می تواند افراد را از فعال ماندن باز دارد، که می تواند علائم آرتریت را بدتر کند. اگرچه آرتریت یک بیماری رایج پاییز نیست، بنیاد آرتریت گزارش داد که وقتی هوا سردتر است درجه حرارت می تواند منجر به درد مفاصل بیشتر شود و همچنین کاهش فشار اتمسفر با ناراحتی بیشتر مرتبط است.
برای جلوگیری از درد در پاییز امسال، حتما لباس گرم بپوشید. توجه ویژه ای به سر، دست ها و پاهای خود داشته باشید، زیرا بیشتر اتلاف گرما از این اندام های بدن اتفاق می افتد. فعال ماندن نیز مهم است. ورزش یک ابزار ارزشمند در تسکین آرتریت است، زیرا باعث افزایش قدرت، بهبود انعطاف پذیری و کاهش درد مفاصل می شود. برنامه های تمرینی در داخل خانه برنامه ریزی کنید که بتوانید به راحتی به آنها پایبند باشید.
8- اختلال عاطفی فصلی
این یک بیماری است که در این فصل شایع است که در واقع با روزهای کوتاهتر و هوای سردتر ایجاد می شود. در بسیاری از موارد، افسردگی, می تواند منجر به مشکلات خواب و بهم خوردن تعادل در خوردن شود و فرد را مستعدتر کند. اختلال عاطفی فصلی, یک اختلال خلقی است که بسیاری از افراد را در پاییز و زمستان تحت تاثیر قرار می دهد. اختلال عاطفی فصلی یک اختلال جدی است که می تواند منجر به افسردگی بالینی شود. هیچ نظریه یا مدرک قطعی در مورد اینکه واقعاً چه چیزی باعث اختلال عاطفی فصلی می شود وجود ندارد. با این حال، کارشناسان معتقدند که این امر به تغییرات هورمونی در فصل سرما مربوط می شود. احساس غم و اندوه, خستگی, افزایش وزن, مشکل در تمرکز, افزایش میل به تنهایی, احساس ضعف, نیاز بیشتر به خواب از علائم این اختلال است.
نکات پیشگیری
خودمراقبتی, ورزش بدنی, مصرف مکمل های غذایی ویتامین D
9- کمبود ویتامین D
ویتامین D برای سلامت جسمی و روانی ضروری است و رشد و استحکام مناسب استخوان ها را تضمین می کند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید به بدست آوردن میزان کافی این ویتامین کمک می کند، اما در ماه های پاییز و زمستان که ممکن است نور خورشید کمتر باشد، مردم بیشتر دچار کمبود آن می شوند. یک فرد بالغ معمولی به 800 واحد بین المللی ویتامین D در روز نیاز دارد که تقریباً به معنی 15 تا 30 دقیقه نور مستقیم و خوب خورشید است. با این حال، از آنجایی که نور خورشید در فصل پاییز کمتر از تابستان است، در معرض خطر ابتلا به کمبود ویتامین D هستیم. علائم بیمار شدن : خستگی مدام , درد استخوان و کمر, ریزش مو, افسردگی, بهبود آهسته زخم ها است.
نکات پیشگیری کمبود ویتامین D
زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید را افزایش دهید, غذاهای غنی از مواد مغذی (قارچ، ماهی چرب، غذاهای دریایی و غیره) بخورید. مکمل های ویتامین D مصرف کنید .
10- عفونت گوش
عفونت های حاد گوش, اغلب در پاییز اتفاق می افتد و در کودکان زیر پنج سال بیشتر دیده می شود. عفونت گوش در اثر التهاب یا ویروس در گوشِ داخلی یا اعصاب گوش داخلی ایجاد می شود. عفونت گوش می تواند ویروسی یا باکتریایی باشد، اما عفونت های باکتریایی گوش شایع تر هستند. آنها گاهی اوقات می توانند ناشی از آلرژی، سرماخوردگی یا آنفولانزا باشند.
علائم عفونت گوش
گوش درد
از دست دادن شنوایی در گوش آسیب دیده
احساس پری در گوش
سرگیجه
اسهال
استفراغ کردن
درمان عفونت گوش
گر فکر می کنید عفونت گوش دارید یا فرزندتان از علائم با شدت زیاد شکایت دارد، به شدت توصیه می شود که با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید یا به یک کلینیک مراجعه کنید. عفونت گوش می تواند بسیار دردناک شود و اگر علائم, خود به خود بعد از چند روز برطرف نشد, بهتر است به دنبال درمان باشید. پزشک ممکن است بسته به موقعیت منحصر به فرد شما، استروئیدها، ضد ویروس ها، آنتی بیوتیک ها، ضد استفراغ و/یا آنتی هیستامین ها را برای شما یا فرزندتان تجویز کند. در بسیاری از موارد، استراحت، مایعات، رژیم غذایی متعادل و صبر تنها چیزی است که نیاز دارید. البته داروساز محلی شما می تواند دستورالعمل هایی را در مورد مصرف نسخه شما ارائه دهد یا به شما کمک کند راه حلی بدون نسخه برای کاهش علائم پیدا کنید.
این چک لیست سلامت پاییز می تواند به شما در شناسایی بیماری های فصلی رایج و زمان مراجعه به محل مراقبت فوری در نزدیکی خود کمک کند.
نکاتی کلی برای آمادگی برای شایع ترین بیماری های پاییز و زمستان
در اینجا نکاتی بیان شده است, تا برای پیشگیری از شایع ترین بیماری های پاییز و زمستان آماده شوید و سلامتی خود و عزیزانتان را حفظ کنید و از این فصل زیبا لذت ببرید:
1.مطمئن شوید که دست های خود را به طور کامل می شویید. میکروبها میتوانند روزها یا حتی هفته ها روی سطح زندگی کنند. برای به حداقل رساندن انتشار میکروب ها از تماس مستقیم، تمیز نگه داشتن دست ها مهم است. برای اطمینان از شستشوی کامل دست ها، توصیه می شود دستهایتان را حداقل 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. همچنین, توجه به شستن زیر ناخنها و چینهای دست باید در شستن صحیح دست ها در نظر گرفته شود. در صورت در دسترس نبودن آب و صابون، استفاده از ضدعفونی کننده دست توصیه می شود.
2. به درستی سرفه و عطسه کنید؛ برای جلوگیری از انتشار میکروب از طریق هوا یا با لمس، هنگام عطسه یا سرفه،دهان و بینی شما باید در دستمال یا مرکز آرنج شما قرار گیرد.
3. از ازدحام زیاد خودداری کنید؛ مهمانی های دورهمی, مدرسه یا شام های تعطیلات خانوادگی، بستری برای گسترش میکروب ها هستند. همانطور که قبلا بیان شد، سیستم ایمنی بدن در فصل های پاییز و زمستان ضعیف تر است. تجمع با جمعیت زیاد, شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار می دهد.
4. مناطق منزل خود را ضد عفونی نگه دارید. اطمینان پیدا کنید که میکروب هایی که با آنها در تماس هستید، وارد خانه شما نشود تا خانواده شما را آلوده کند. پروتکل های اولیه ضد عفونی را برای ایمن نگه داشتن شما و عزیزانتان در خانه تمرین کنید. همچنین ظروف، لیوان یا بشقاب را با دیگران به اشتراک نگذارید، از حوله های جداگانه در حمام استفاده کنید و بعد از بیماری مسواک را دور بیندازید.
5. سیستم ایمنی خود را قوی نگهدارید, سیستم ایمنی بدن, وسیلهی دفاعی بدن ما در مقابل میکروبها و ویروسها است. ما میتوانیم با تمهیداتی این سیستم را تقویت کنیم. تغذیه مناسب, خواب کافی, ورزش منظم, و مصرف کافی مایعات به تقویت این سیستم کمک میکند. با تقویت سیستم ایمنی, شدت و علائم بیماری کاسته میشود.
نتیجه گیری:
در فصل پاییز بعضی از بیماریها شایعتر از فصلهای دیگر میشوند. مثل سرماخوردگی, آنفولانزا, برونشیت و سایر بیماریهایی که نام بردیم. هر کدام از این بیماریها علائم مخصوص خود را دارند و در موارد خاصی نیاز به مراجعه به پزشک وجود دارد. برای اینکه تیم دفاعی خود را در مقابل بیماریهای پاییزی آماده کنید: از سیگار کشیدن خودداری کنید یا آن را ترک کنید. آب کافی بنوشید. رژیم غذایی سالم داشته باشید. به طور منظم ورزش کنید. به اندازه کافی بخوابید. استرس را مدیریت کنید. اگر پاییز امسال به ویروس مبتلا شدید, از مراقبان سلامت خود بخواهید یک داروی ضد ویروسی برای شما تجویز کند که به کوتاه شدن بیماری شما کمک کند. از گذراندن وقت با دیگران در هنگام بیماری خودداری کنید و همچنین استراحت را در اولویت قرار دهید تا این فصل را به آسانی سپری کنید.